ARIELLE – ANALOG GIRL IN A DIGITAL WORLD

Artiest info
Website
facebook

 

De opvallend krachtige stem van de nu 30-jarige singer-songwriter Arielle is het allereerste dat opvalt als we haar nieuwste album “Analog Girl In A Digital World” ter beluistering in de cd-speler hebben gestoken. Ze werd geboren in New Jersey en groeide op in de Amerikaanse staten Californië en Hawaï en ze was amper vijf jaar oud toen ze al muziek begon te studeren en haar eerste gitaar kreeg ze toen ze net tien jaar was geworden. Dat alles leidde al gauw tot een diploma aan het ‘Musician’s Institute’ in Los Angeles en een passend vervolg met muzikale studies aan het beroemde ‘Institute Of Contemporary Music Performance’ in de Britse hoofdstad Londen.

Ze werd daar ontdekt door gitarist en keyboardsspeler Nuno Bettencourt van de Amerikaanse rockformatie ‘Extreme’ en begon daarna haar reputatie als gitariste verder te ontwikkelen tijdens voorprogramma’s en optredens met pop- en rockgrootheden als ‘Heart’, Joan Jett, Graham Nash, ‘Guns N’Roses’, Joe Bonamassa en countryster Billy Ray Cyrus, de papa van de momenteel zeer populaire zangeres Miley Cyrus. Toen Arielle net 18 jaar was geworden werd ze door ’Queen’-gitarist Brian May geselecteerd om mee te spelen in de musical ‘We Will Rock You’ rond de muziek en het leven van rockgroep ‘Queen’.

In de daaropvolgende jaren bracht Arielle negen albums uit met zowel full-cd’s als enkele EP-tjes. Het acht tracks tellende album “Analog Girl In A Digital World” is haar meest recente release. Ze begint het album met het aankaarten van het veelvuldige gebruik van de diverse sociale media in het huidige computertijdperk. Blues-, rock- en soulmuziek zit in allerlei vormen verwerkt in haar popsongs op deze plaat, o.a. in het stevig rockende “Digital World” en het op een leuke gitaarriff gebaseerde nummer “Peace Of Mind” dat in februari als eerste single werd uitgebracht. Daarna wordt het songtempo even naar beneden gehaald voor de psychedelische rockballad “This Is Our Intervention” waarin tussendoor toch wel enkele fragmenten hardrock werden ingekapseld en waarbij haar excellente gitaarspel ook een belangrijk deel van de instrumentatie beheerst.

Deze plaat volgt na drie EP-tjes waarvan “Interim” en “My Gypsy Heart” in 2017 uitgebracht werden en “Mind Lion” een jaartje later op de markt is verschenen. De volgens ons knapste song op “Analog Girl In A Digital World” is het op de video te beluisteren nummer “Inside & Outside” waarin veel aandacht aan een leuke melodie werd besteed en de song die de tweede single uit het album is geworden. Ook het qua tempo variërende “I’d Rather Be In England” is een knap nummer, net als de poppy ballad “Living In A Fortress” en de melodieuze albumafsluiter “Reimagine Redefine”, de meest rustige song op dit album.

Arielle heeft ook een eigen gitaar ‘Two-Tone’ ontworpen waar ze erg trots op is en die in de betere muziekhandel te koop is. Ze is omwille van haar design vooral bijzonder goed geschikt voor gebruik door vrouwen. Een tweede gitaar van haar hand wordt exclusief verkocht door het bedrijf van Brian May onder de naam ‘The BMG Arielle’. Naast haar muzikale activiteiten is Arielle eveneens een geëngageerde activiste die o.a. protesteert tegen het afslachten van dolfijnen voor commerciële doeleinden. Veel meer dan haar wens om een rockster te zijn wil ze vooral een positieve bijdrage leveren aan de verbetering van de wereld en aan de leefomstandigheden voor zijn bewoners, zowel mens als dier en ze wil ook blijven ijveren voor een beter milieu te land, ter zee en in de lucht.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ARIELLE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.